Arnhemse koerier

Arnhemse koerier: Nieuw fotoproject van Arnhemse fotograaf toont alle gezichten van Nederland

wo 25 okt., 10:37 Algemeen

ARNHEM – Onder de naam ‘People of the Netherlands’ is Arnhems fotograaf Maurice Jager een nieuw fotoproject gestart. De ambitie van het project is om alle nationaliteiten en mensen met verschillende ‘landen van herkomst’ te fotograferen in zijn studio. Aan het eind van het project is er een document ontstaan dat hét gezicht van Nederland laat zien.

Nederland, een van de meest diverse landen ter wereld. Volgens het CBS wonen er in Nederland 17,9 miljoen mensen, waarvan 8,7 miljoen mannen en 8,8 miljoen vrouwen. Met 192 verschillende nationaliteiten, is Nederland een van de meest diverse landen ter wereld te noemen.
Als professioneel portretfotograaf fotografeert Maurice Jager dagelijks mensen, en dan met name hun gezicht. De fascinatie voor het menselijk gezicht en zijn interesse in mensen en hun achtergrond was de basis voor het ontstaan van dit project.

Bevolkingsgroepen, nationaliteiten en de afkomst van mensen in Nederland wordt, volgens Maurice Jager, te vaak uitgedrukt in getallen. Ook vindt hij dat er te veel onbegrip en onbekendheid tussen de verscheidenheid aan afkomst is. Maurice wil mensen juist een gezicht geven.Door elkaar beter te leren zien, te leren kennen en te waarderen, hoopt Maurice Jager met zijn project te laten zien dat een stereotype Nederlander niet bestaat, dat iedereen die in Nederland woont Nederlander is.
Het is de bedoeling om zoveel mogelijk ‘landen van herkomst’ te fotograferen. De looptijd van het project is tot uiterlijk eind 2024. In het voorjaar van 2025 wil Maurice Jager de foto’s presenteren in een tentoonstelling en uitbrengen in boekvorm. In de tussentijd is de voortgang te volgen via peopleofthenetherlands.com.

Maurice Jager is op zoek naar deelnemers aan het project. Per ‘land van herkomst’ zoekt hij één man en één vrouw. Vind je het interessant en leuk om mee te doen, bezoek dan peopleofthenetherlands.com voor meer informatie en om je aan te melden.

https://www.arnhemsekoerier.nl/nieuws/algemeen/169301/nieuw-fotoproject-van-arnhemse-fotograaf-toont-alle-gezichten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

more images